חוות הבופאלו
טלפון: 08-8574508
חנות המפעל: שלוחה 5
הנהלת חשבונות לקוחות: שלוחה 3
הנהלת חשבונות ספקים: שלוחה 4
פקס: 08-8573275
עקבו אחרינו בפייסבוק

מכירות:
שאול: 0542490145
חנוך: 0542490139

food

מתכונים

ברוסקטה עם מוצרלה בופאלו וארוגולה

חומרים ל-4 מנות:
8פרוסות לחם לבן חמוץ (סאורדו) או ג'יבטה
מימרח שום (כף שום כתוש מעורב בשמן זית)
2 עגבניות בשלות וקשות, פרוסות דק
כמה עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות
4-3 כדורי מוצרלה טרייה
צרור אורגולה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מורחים את מימרח השום על הלחם. מניחים את העגבניות
ומעליהן את המוצרלה והבזיליקום.
מתבלים במלח בפלפל ומלח.
מערבבים את האורוגולה עם שמן זית ומתבלים.
עורמים את תערובת האורוגולה על הברוסקטה ואופים
כ-8-10 דקות, עד שהאורגולה נובלת, והגבינה חמה.

 

סלט פלפלים ומוצרלה בופאלו

החומרים ל-6-8 מנות:
12 זיתי קלמטה, מגולענים
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ עגבניות
2 שיני שום, קלופות
כמה עלי בזיליקום
ג'בטה משלשום (או קלויה), קרועה לפיסות
4 פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
200 גרם מוצרלה טרייה או מעושנת, חתוכה לקוביות
פלפל שחור, גרוס טרי, מלח ופלפל צ'ילי
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים 4 זיתים, מיץ
לימון, שמן, מיץ עגבניות, שום ובזיליקום. מתבלים ומעבדים
לרוטב סמיך.
בקערה מניחים את הלחם, הפלפלים, והמוצרלה. פורסים את
שאר הזיתים ומוסיפים גם אותם לסלט. מוסיפים רוטב ומערבבים.
משהים מעט לפני ההגשה.

 

קפרזה מתוקה

חומרים ל-2 מנות:
2 כדורי מוצרלה בופאלו
2 כפות דבש טוב
4 כפות יין לבן יבש
4 עלי מרווה
1 רצועה דקה של קליפת לימון באורך 2 ס"מ, בלי החלק הלבן
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
2-3 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות
אופן הכנה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את הדבש, היין, עלי
המרווה וקליפת הלימון. מבשלים כשתי דקות ומצננים.
פורסים את הגבינה ומסדרים עם צלחת. ממליחים מעט, מפלפלים
בנדיבות ושופכים מעל את הרוטב. מפזרים בזיליקום ומגישים.

 

אומלט מוצרלה בופאלו

לרוטב:
1 בצל חתוך גס
3 מקלות סלרי, חתוכים לפיסות
2 גזרים קלופים, חתוכים גס
1 שן שום
שמן זית לטיגון
קופסת עגבניות קלופות ומסוננות (טל)
1 כפית עלי טימין קצוצים
1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי ומעט סוכר
לחביתה:
2 ביצים לכל סועד
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
חמאה או שמן זית לטיגון
מוצרלה טרייה, חתוכה לאצבעות
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים בצל, סלר, גזר ושום
ובלחיצות "פולס" מעבדים לתערובת קצוצה דק.
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הירקות עד שיזהיבו,
כ-15 דקות, בוחשים מדי פעם.
מוסיפים את העגבניות ועשבי הטיבול ומתבלים. מבשלים
מכוסה מעל להבה בינונית-נמוכה, כשעה עד שהרוטב
מסמיך וטעמו עשיר וטוב.
מכינים את האומלט: טורפים שתי ביצים עם כף מים, מעט
מלח ופלפל.
מחממים מעט חמאה או שמן זית במחבת טפלון. מוסיפים
את הביצים וברגע שמתחיל להתייצב, מרימים את השוליים
בעזרת מרית כך שהביצה הנוזלית תזרום פנימה. מטגנים
את האומלט רק עד שמתחיל להתייצב אבל עדיין רך ועסיסי.
מסירים את המחבת מהאש ומניחים שתי כפות רוטב כל
מחצית האומלט ומעל, את אצבעות מוצרלה. מקפלים את
האומלט מעל ומחליקים בזהירות לצלחת.

 

פלפל אדום ממולא בגבינות בופאלו

החומרים:
12-10 פלפלים אדומים קטנים
חציל גדול קלוי
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינת קשוקוואלו מגוררת
100 גרם גבינה לבנה
3 כפות עירית קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
קולפים את החציל הקלוי, מניחים במסננת להרחקת הנוזלים
ומועכים. קולים את הפלפלים בתנור או בגריל. לקלייה
בתנור דרושה חצי שעה בחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד
שהפלפלים שחומים. מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים
ברפיון, מצננים מעט, מרחיקים את הגרעינים והגבעול
וקולפים תוך שמירה על שלמות הירק. שומרים את החלק
העליון של הפלפל, עם הגבעול.
מערבבים את הגבינות, העירית, הבזיליקום והביצים,
מוסיפים את החציל ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את הפלפלים בתערובת, מכסים בחלק עם הגבעול
ומניחים בתבנית חסינת אש.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה,
200 מעלות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

 

סלט אבוקדו ועגבניות עם גבינת מוצרלה בופאלו וזיתים

החומרים:
2 אבוקדו
מיץ מחצי לימון
200 גרם גבינת מוצרלה
150 גרם עגבניות שרי
100 גרם זיתים מגולענים
עלי בזיליקום או אורגנו
2 כפות צנוברים קלויים
לרוטב:
3 כפות חומץ לבן
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס גס
ההכנה:
קולפים וחוצים את האבוקדו, מרחיקים את הגלעין. פורסים
את חצאי האבוקדו לרוחב, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים
בצלחת ומזליפים מיץ לימון, כדי שלא ישחיר.
חותכים את כדורי המוצרלה לקוביות ומוסיפים לאבוקדו.
חוצים את העגבניות ומפזרים על הסלט. מוסיפים את
הזיתים. קורעים את עלי הבזיליקום או האורגנו ומפזרים
על הסלט, מפזרים גם את הצנוברים.
בצנצנת קטנה מערבלים יחד את מרכיבי הרוטב ויוצקים
על הסלט. מערבבים ליד השולחן

 

2 כדורי מוצרלה עם רוטב עשבי תיבול ועגבניות מיובשות

12

החומרים:
500 גרם כדורי מוצרלה קטנים
לרוטב:
1 כוס עלי בזיליקום
1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי נענע
1/2 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום
5 כפות שמן זית
5 כפות שמן חמניות
5 כפות משמן העגבניות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח

 

12 עגבניות מיובשות בשמן זית

ההכנה:
מרסקים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון.
מסננים את כדורי הגבינה ומניחים בצלחת הגשה.
חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות ומפזרים
על כדורי הגבינה.
יוצקים מעל רוטב, או מגישים בכלי נפרד.

 

יוגורט בופאלו עם משמשים מיובשים ותפוחים בקרמל

החומרים:
1/2 ליטר יוגורט בופאלו
100 גרם משמשים מיובשים
4 כפות קואנטרו
1 תפוח גרני סמית
30 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
ההכנה:
חותכים את המשמשים לקוביות קטנות ומשרים שעה בקואנטרו.
חותכים את התפוח לרבעים, מרחיקים את הליבה והגרעינים.
פורסים את התפוח לפרוסות דקיקות.
מחממים את החמאה והסוכר במחבת, מוסיפים את פרוסות
התפוחים ומטגנים מספר דקות, עד שהפרוסות זהובות,
מסירים מהאש.
מרפדים גביע בכף גדושה מתערובת התפוחים, עם מעט
מהנוזל. ממלאים את הגביע ביוגורט עד 3/4 הגובה ומכסים
בכף גדושה מתערובת המשמש.

 

קישורים למתכוני יוגורט בופאלו

מתכון 1
מתכון 2
מתכון 3
מתכון 4

 

תפריט