"חוות הבופלו" היא פרי יוזמה של משפחת חגי ועירית טרייסטר.
במשק, המושב בצרון, רפת בקר ועדר בופלו. בשנת 1994 הוקמה
מחלבה במשק החקלאי במטרה לעבד את החלב למוצרים מיוחדים
(גבינות ויוגורט).
רעיון גידול בופלו והפקת מוצרים מחלבן של הנקבות, נולד בעקבות
"פגישות" עם בעלי החיים הללו באירופה.
( ואולי גם קצת געגועים לא"י ונופה החקלאי הישן ).
העדר עשה "עליה" מאיטליה בשנת 1995. הנקבות והזכרים היו
בני כחצי שנה. הם התאקלמו יפה במשק בבצרון, גדלו ועתה הם
מתרבים ומניבים תוצרת.
במשק החקלאי ובמחלבה עובדים כל בני המשפחה המורחבת.
ההתמחות במשק בגידול וטיפוח הבופלו ובמחלבה - יצור
מוצרלה ד'בופלה, ריקוטה יוגורט וחלב. לימוד הכנת המוצרים
נעשה במחלבות בדרום איטליה (לטינה, קמפניה) ועד היום נשמר
הקשר עם ה"מורים".