ייחודו של חלב הבופאלו בערכו התזונתי הגבוה. כמות הסידן,
החלבון והשומן נמצאת בתוך נוזל החלב, גבוהה בצורה משמעותית
מחלב בקר. החלב עשיר בויטמינים ובמיוחד בוויטמין D.
הבופאלה ניזונה אך ורק ממזון גס: ירק, חציר וקש. לכן מזונה נחשב
למזון טבעי. הבופאלה אינה מקבלת שום תוספי מזון אחרים.
הבופאלה אינה מניבה כמויות גדולות של חלב ולכן היא אינה
מנוצלת (נותנת כרבע מכמות החלב של הפרה במשקנו).
אורך חיי הבופאלה הוא כ-30-35 שנה. חייה נינוחים והיא רגועה
ונוחה לבריות. במחלבתנו מכינים מחלב הבופאלה מוצרלה איטלקית
מקורית וממי הגבינה מיצרים ריקוטה עשירה בסידן. וכן יוגורט מיוחד
מוצק כמו בארצות הבלקן.
בסוף 2010 וראשית 2011 נבנתה רפת חדשה לעדר הבופאלו
שצמח לתפארת. הרפת החדשה נבנתה תוך הקפדה והתחשבות
לתנאי המחיה של הבופאלו, כך שהן נהנות מהתנאים הגבוהים
החדשים וכן מהאויר הפתוח
.
הרפת החדשה בנויה ומתוכננת על פי התקנים המחמירים של
המשרד לאיכות הסביבה.